Microsoft toont consumentenversie Windows 10 op 21 januari 12/12/2014

Microsoft houdt op 21 januari een evenement waarbij het Windows 10 aan het grote publiek zal voorstellen. De bedoeling is dat Microsoft uitleg geeft over de consumentenversie van het nieuwe besturingssysteem, dat waarschijnlijk in de herfst van volgend jaar uitkomt.naamloos

Het bedrijf uit Redmond heeft een uitnodiging verstuurd naar verscheidene Amerikaanse media, zo meldt onder andere ZDnet. Tijdens het evenement op 21 januari wordt er gesproken over de consumentenversie van Windows 10, zo bevestigt een woordvoerder van Microsoft. Welke features worden getoond werd niet bekendgemaakt, maar eerder kwam al een video naar buiten van de spraak- en informatiedienst Cortana, die al in Windows Phone zit.

Volgens bronnen van ZDnet wordt tijdens de bijeenkomst alleen de Metro-interface van Windows 10 getoond. De desktop-interface zal bij de presentatie niet aanwezig zijn. Naast het tonen van de consumentenfeatures komt Microsoft op 21 januari waarschijnlijk met de January Technical Preview. Dat is een nieuwe, vroege versie van Windows 10 die bedoeld is voor testers.

Eerder kwamen er al geruchten naar buiten dat Microsoft in januari van plan zou zijn om de consumentenversie van Windows 10 te tonen. Het bedrijf kwam al met een technical preview van zijn nieuwe besturingssysteem, maar deze is nog niet geschikt voor dagelijks gebruik.

Comments are closed.